Nieuws

Technomiddag in Oisterwijk – Zondag 6 juni 2021

Tijdens een DCN Fulmini motorweekend enkele jaren geleden, heb ik Vincent ontmoet die deelnam op zijn bijzondere Cagiva Elefant. De motor viel op door de gave Lucky Strike-kleurstelling en omdat er wel het één en ander aangepast was. Wat onder andere in het oog sprong was de grote 06-aluminium tank en andere met de hand vervaardigde onderdelen.

We raakten aan de praat en ik hoorde dat een zekere Chavazs dit gemaakt had in zijn werkplaats in Oisterwijk. Die wilde ik wel eens ontmoeten! Chavazs heb ik leren kennen als een enthousiaste motorliefhebber met in het bijzonder een voorliefde voor Ducati. Hij heef t onder andere drie jaar lang bij Biggelaar gewerkt, en heef t sinds 2019 zijn eigen hobby-werkplaats in Oisterwijk. Daar heef t hij al meerdere specials gebouwd en is hij ook thuis in algehele techniek van de motorfietsen.

Aangezien ik deelneem in de commissie Klassiek, Youngtimers en Techniek was de vraag snel gesteld of Chavazs het leuk vindt om eens een technomiddag te verzorgen. Na een volmondig ‘ ja’ hebben we die nu, onder voorbehoud van de ontwikkelingen rondom Covid-19 uiteraard, gepland op zondagmiddag 6 juni om 14:00 uur. Waar we het over gaan hebben? De middag zal in het teken staan van de werking van de desmodromische klepbediening en hoe de kleppen gesteld kunnen worden.

Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen aan deze middag. Dus als je interesse hebt, meld je dan snel aan via het e-mailadres van de commissie: kyt@ducaticlub.nl We houden iedereen die zich aanmeldt per e-mail op de hoogte en sturen o.a. de adresgegevens toe. We hanteren het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Mochten er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare plaatsen, dan zet ten we je op de reservelijst.

Groet, Keith van Poppel

(bron: Strada 3 – 2021)
Delen:
Gezocht: De ST2: Wat vind/vond je ervan?