Regio Noord-West | De Rijp

De Rijp is een oud vissersdorp en ligt tussen de droogmakerijen Beemster (werelderfgoed) en de Schermer.

Het dorp is ooit door Adriaanz Leeghwater het mooiste dorp van Holland genoemd. Wandelend door de straatjes met de prachtige geveltjes is de rijke historie van de walvisvaart nog te zien. Ook in het plaatselijke museum www.hethoutenhuis.nl is heel veel terug te vinden over de geschiedenis en is dus zeker een bezoek waard. Tussen deze polders ligt een strook oud land; natuurgebied “Eilandspolder” met diverse dorpen.

Langs de dijken staan gerestaureerde en imposante molens waar menig motorrijder geen oog voor heeft. Wel begrijpelijk want in plaats van passen in de bergen met haarspeldbochten hebben wij in Noord-Holland dijken die door de vele doorbraken voorzien zijn van talrijke bochten en als het meezit stroef asfalt. Dat vraagt alle aandacht en is een uitdaging voor de motorrijder. Doch de wandelaar, fietser en de ruiter maken ook gebruik van deze prachtige routes, waardoor voorzichtigheid is geboden.

In 1993 zijn de DCN Regiocafés van start gegaan. Café-restaurant “Het Wapen van Munster” in het centrum van De Rijp tegenover de grote kerk is vanaf dit begin de hangplek voor Ducati-rijders.
In 2018 zijn we verhuisd naar “De Rijper Eilanden”, net buiten het dorp.

De regiovertegenwoordigers zijn het aanspreekpunt en onderhouden sociale contacten. Iedereen mag het zelf invullen en is niets verplicht. Een bakkie van de club hoort erbij en niet alleen problemen worden besproken aan de stamtafel, vele meningen worden uitgesproken en aangehoord. Soms gaan de gesprekken nergens over en blijft het toch gezellig. Menig clublid heeft er z’n voordeel mee gedaan.

Tijdens het “Rondje Regio” is het altijd een drukte van belang en met het “Rondje Vallende Bladeren” is dit het opstappunt met de uitdaging om als grootste groep in Austerlitz aan te komen.

Elke eerste zondag van de maand, van april t/m oktober nodigen wij jullie uit om van 12:00 tot 14.00 uur langs te komen.

Tot ziens in het Regiocafé,

Erik Dekker en Erik Huisman

1e zondag van de maand
De Rijper Eilanden, Zuiddijk 2A, 1483 MA De Rijp
Gezocht: De ST2: Wat vind/vond je ervan?