Reizen

Toeren of reizen met de Ducati Club Nederland.

Ten tijde van de oprichting van DCN in 1978 ging het door de opmars van de Japanse motormerken bergafwaarts met Ducati en andere Europese motormerken. Een aantal liefhebbers met passie voor het Italiaanse motormerk Ducati, kwamen met het idee om een club op te richten.

Ervaringen uitwisselen, het uitbrengen van een clubblad met Ducati nieuws en samen een rondje rijden waren toen de voornaamste activiteiten van de club.

Aankomende reizen

8 mei 2024
Hotel Krauterhof, Drei Annen Hohne 104, Wernigerode
Terug van weggeweest de DCN MZT! In juni 2024 gaat DCN naar Luxemburg voor een lang weekend!
7 juni 2024
Hotel St Fiacre in Bourscheid Luxemburg
Elk jaar organiseert DCN Fulmini het Offensief, dit is een weekendtrip naar het buitenland met leeft
15 augustus 2024
Winterberg, Duitsland

Meer info over onze toertochten

Het was niet vanzelfsprekend dat het rondje rijden op zondagmiddag zonder pech volbracht kon worden. Een groter avontuur was het fabrieksbezoek in Bologna. Op reis, over de Alpen met een zwaarbepakte motor en onderweg overnachten in eigen tent op campings, was een grote uitdaging.

Verschillende nieuwe investeerders in het merk en het perfectioneren van de eigenzinnige techniek, heeft ertoe geleid dat het merk betrouwbaar is geworden. De wegrace motorsport heeft een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van Ducati waardoor het merk al jaren meedraait aan de top. Vele modellen, ook in het toersegment, zijn ontworpen om dit marktaandeel te vergroten. De club is ook met haar tijd meegegroeid. Door de jaren heen zijn er vele activiteiten georganiseerd door vrijwilligers. 

Een onderdeel daarvan is het organiseren van toeren of reizen. Vrijwilligers die hun ideeën willen delen met clubgenoten en ook als deelnemer mee op reis gaan. Met de voorkennis zal de organisator de groep begeleiden.

De voorjaarstoer in het Hemelvaartweekend is al meer dan 30 jaar de seizoenopener. Overnachtingen in een hotel in een mooi gebied, waaruit vrijblijvend dagroutes gereden kunnen worden door de deelnemers.

Het WDW is de vervanger voor het fabrieksbezoek en overnachtingen in de tent is uit de gratie geraakt, de wensen van het publiek is veranderd. Overnachtingen bij meerdaagse reizen vinden plaats in vooraf gereserveerde hotels.

De Midzomertoer staat ook jaarlijks op de planning. Deze blijft wat dichter bij huis en met enkele overnachtingen goed te doen in een weekend.

De Najaarstoer gaat over zee. Een reis van ongeveer een week met overnachtingen op de ferry en diverse hotels in Engeland, Schotland of Ierland. Met name het rijden in natuurgebieden en de rust in het hoge noorden geeft de deelnemer veel voldoening. Het links rijden en de wisselende weersomstandigheden passen bij de omgeving.

De Jubileumtoer in 2018 ging naar de Noordkaap. Zelfs tot het einde van de westerse wereld voorbij Kirkenes tegen de Russische grens. Een reis van 10.000 km is geen probleem voor de moderne motoren.

In het verleden werden ook de Superbiketoer of de Passentoer door de Alpen georganiseerd.

Door inzet van vrijwilligers kan de DCN de reizen kostendekkend aanbieden. Hierdoor blijven de prijzen aanzienlijk lager dan de vergelijkbare reizen die door commerciële reisbureaus worden aangeboden.

Ook een clubvoordeel bij de meerdaagse reizen met gelijkgestemde deelnemers is dat er al snel een onderling familiegevoel ontstaat. In een grote groep rijden wordt door de organisatie afgeraden. In kleine groepjes rijden met overeenkomstige rijstijl heeft de voorkeur. Met een beetje goede wil ontstaat dat vaak vanzelf.

Heb je belangstelling voor het bovenstaande, word dan lid van DCN.

Wil je als vrijwilliger een taak op je nemen, meld je dan aan bij een van de bestuursleden.

Gezocht: De ST2: Wat vind/vond je ervan?