4 daagse motorvakantie Sauerland 2023

Het rustige en landelijke Sauerland ligt ten oosten van het juist zo drukke en geïndustrialiseerde Ruhrgebied. In het middelgebergte van het Sauerland, op slechts een paar uur rijden vanaf de Nederlandse grens, schuilt een aantrekkelijk vakantiegebied voor natuurliefhebbers.
Je kunt hier met de motor prachtig doorheen rijden en heerlijk genieten van de prachtige natuur om je heen. Na het motorrijden kun je lekker ontspannen in een fijn motorvriendelijk 3-sterren hotel onder de rook van Winterberg inclusief sauna en zwembad.
Elke ochtend begint de dag met een goed ontbijtbuffet en ’s avonds een heerlijk 3-gangen diner. Het hotel heeft een gezellige “stube” en een heerlijke “biergarten” met terras.
Alles is voor je geregeld, van begin tot eind. Wij kennen het Sauerland door en door en we weten precies welke routes prachtig zijn om met de motor te rijden! Je hebt alle vrijheid om zelf te bepalen hoe je elke dag van deze motorvakantie indeelt.

Algemene informatie
Inschrijven: 29 januari 2023
t/m 31 maart 2023
Locatie: Sauerland, Duitsland
Datum reis: 27 april 2023 - 30 april 2023
Prijs: vanaf € 315,-
Organisator
Georganiseerd door: Kobutex/DCN
Telefoonnummer organisator: 06 1509 1210

De route

Dag 1 – We starten vanaf Duiven (ongeveer 250 km)
Deze motorvakantie door Sauerland start vanaf Van der Valk in Duiven bij Arhem. We rijden met mooie wegen binnendoor naar het Sauerland langs Münster, een oude Hanzestad in het noordelijke deel van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Zodra je door het Natuurpark Arnsbergerwald rijdt, merk je dat je in het Sauerland aangekomen bent. Het volgende Natuurpark dient zich alweer aan, namelijk het Natuurpark Diemelsee. Dit natuurpark heeft de hoogste bergen van het Sauerland. Weidse dalen, dichte bossen, bloeiende bergheidevelden en zachte weilanden bepalen het beeld van het Natuurpark Diemelsee. Kristalheldere beekjes kronkelen in de richting van de Diemelsee.

Dag 2 – Rothhaargebergte/Winterberg (263 km)
Vandaag rijden we door het mooi natuurpark het Rothaargebergte. Dit gebied wordt ook wel “het dak van Sauerland” of “het land van duizend bergen en dalen” genoemd. De Rothaarsteig loopt grotendeels over bergpassen van 600 à 800 meter en loopt onder andere door de toeristische stad Winterberg. De Kahler Asten behoort met zijn 841 meter tot de hoogste bergen van Sauerland.

We rijden over prachtige wegen en langs mooie stadjes en dorpen zoals Lennestad en Oberhundem. Romantische plaatsen met vakwerkhuizen, historische burchten en kastelen. De L553 bij Oberhundem is een prachtige weg met een paar heerlijke haarspeldbochten waar je als motorrijder volop van kunt genieten. De weg is in bijna perfecte staat. De haarspeldbochten zijn behoorlijk steil maar ontzettend leuk om te rijden op de motor.

Winterberg met de gezellige terrasjes, restaurantjes, vele activiteiten, bezienswaardigheden en adembenemende omgeving slaan we ook zeker niet over tijdens deze motorvakantie door Sauerland.

Dag 3 – Versetalsperre – Biggersee route (265 km)
Vandaag rijden we langs de vele meren die het Sauerland rijk is. De Versetalsperre passeren we als eerste op de motor leuk moment voor een relaxte koffiestop. Je geniet hier van een schitterend uitzicht over het Versetalsperre. Deze waterrijke streek met de gezonde boslucht ligt in het Märkischer Kreis. We vervolgen de route en komen alweer langs prachtige meren namelijk de Listertalsperre en de Biggertalsperre als je over de Listertalsperre rijdt heb je een muur met twee meren, aan de ene kant de Lister, aan de andere kant de Biggersee. Rijdend rond het stuwmeer is het water altijd betoverend met zijn schilderachtige aanblik – blauw water, omgeven door prachtige heuvels bedekt met groene bossen.

Dag 4 – Winterberg naar Duiven (ong 250 Km)
Na een heerlijk ontbijt rijden we met een prachtige route door het Sauerland richting alweer iets vlakkere stukken van Duitsland, maar nog steeds mooi binnendoor richting Nederland. Deze route eindigt bij de Van der Valk in Duiven, maar je bent natuurlijk vrij om deze dag zo in te delen als je zelf wilt.

De Hoogtepunten in Sauerland
Graag zetten we de meest indrukwekkende hoogtepunten in Sauerland voor je op een rij die voor elke motorrijder de moeite waard zijn om te ontdekken tijdens deze prachtige motorvakantie in Duitsland:

Hoogtepunt 1: De Neuastenberg;
Hoogtepunt 2: Winterberg;
Hoogtepunt 3: Versetalsperre.
Wist je dat… je een kijkje onder de grond kunt nemen in de druipsteenvormige Attagro? Bij het Rothaarsteigebied is een 40 meter lange hangbrug over een 12 meter diepe kloof wat je een ware adrenalinestoot geeft!

Prijzen en boeken

Deze motorvakantie naar Sauerland is inclusief:
- Uitdagende motorroutes voor GPS door de mooiste gebieden van Sauerland
- Routes voor alle dagen in een GPX Bestand
- Alle dagen een vers ontbijt en ’s avonds een heerlijk 3-gangen diner
- Een 3-sterren hotel inclusief wellness en zwembad
- 3 Hotelovernachtingen
- 3x Ontbijt
- 3x Diner

Niet inbegrepen:
- Niet omschreven maaltijden
- Drankjes en andere uitgave van persoonlijke aard
- Reis en annuleringsverzekering.

Prijs:
€315,- op basis van een tweepersoonskamer (per persoon)
€365 ,- op basis van een 1-persoonskamer (beperkt aantal 1-persoonskamers aanwezig).
Toeristenbelastingen is verrekend in de prijs

Ben je geïnteresseerd geraakt om er samen een leuke toer van te maken? Of je wilt meer informatie betreffende de indeling van de toertocht?

https://kobutexmotorreizen.nl/ducati-club-nederland-4-daagse-motorvakantie-sauerland/
Gebruik hierbij het wachtwoord: ducati2023

Gezocht: De ST2: Wat vind/vond je ervan?