Ducati Club Race

De Ducati Club Race 2021 was een groot succes voor alle deelnemers en hun crew.

Op een zonovergoten TT-circuit werden gedurende het raceweekend 18 oefenwedstrijden gereden. In 2022 hopen we er weer een clubrace als vanouds van te maken met échte wedstrijden en alle ruimte voor publiek en mooie nevenactiviteiten. Reserveer het laatste weekend van mei dus alvast voor de 42e Ducati Club Race en houd onze site in de gaten!

Programma 2021

Vrijdag

Kom je vrijdagochtend vroeg, dan stap je al op een behoorlijk goed gevuld paddock binnen. Dondedag is het Hemelvaartsdag dus de meeste rijders zijn die dag al gearriveerd om hun kampement op te bouwen. Er wordt al de hele dag gereden, om 9 uur starten de vrije trainingen die tot een uur of 18 duren. Gedurende de dag stroomt het paddock verder vol en zetten ook de laatkomers hun tent, caraven en/of camper op. Aan het einde van de middag zijn de laatste trainingssessies met de, altijd spectaculaire proefstarts. Na de trainingen worden de barbecues opgestookt en komen de grote verhalen naar boven. Tijd voor een biertje.

Zaterdag

Zaterdag begint het al serieuzer te worden want dan staan de kwalificaties op het programma. Vanaf 10 uur gaan de dames en heren serieus hard in het rond om een plek vooraan op de startgrid te bemachtigen.

De paddock barst al uit zijn voegen. Overal zijn racers bezig met de laatste aanpassingen aan hun gelliefde motorfiets of puffen ze uit van weer een geslaagde kwalificatie. Hier en daar wordt er druk gesleuteld om een beschadigde motor, een hoopje grind in de hoek als stille getuige van dat ene moment….

Aan het einde van de middag, tegen vijf uur, worden de eerste drie wedstrijden al verreden. Als eerste staat de zijspanklasse op het programma, gevolgd door de NK Classics race. Als afsluiter van deze intensieve dag meten de 50cc tweetakten zich in hun eerste race.

’s Avonds nadat alle barbecues uitdoven, de voorlopige startlijsten voor zondag bekend zijn en de afgelopen dag is geëvalueerd, start de paddockparty. Tot 23.00 uur wordt er muziek gespeeld op het podium bij het centrale plein. De tap vloeit, voor de racers uiteraard met mate. Op een enkele plek op de paddock wordt ’s nachts nog een motorblok gewisseld dat ’s avonds is opgehaald aan de andere kant van het land. Het hoort er allemaal bij tijdens de Ducati Club Race.

Zondag

Zondag racedag! Om 9.30 zie je de eerste tweewielers op de baan. Dan krijgen de VIP’s een rondleiding op de fiets met uitleg van een échte Ducati race legende. Rond deze tijd stromen de eerste bezoekers de paddock op. De (bewaakte) parkeerplaats kleurt rij na rij rood van de Ducati’s die in slagorde staan geparkeerd. De beste plekken vooraan zijn gereserveerd voor de klassiekers. Onder de classics wordt een ‘mooiste classic’ verkiezing gehouden.

Vanaf 11 uur wordt er onophoudelijk geraced tot de finishvlag om kwart over zes voor de laatste keer zwaait. 16 verschillende races, de Demo en een demonstratie door onze Ducati legende(s) zijn op het circuit te zien te zien op zondag. Voor de volgorde en tijdstippen van de verschillende klassen verwijzen we je naar het tijdschema.

Op de paddock is er volop leven en te beleven. Ga de strijd aan in de viruele wereld in de mancave waar je computerracespelletjes kan spelen. Ga proefrijden op de nieuwste Ducati modellen. Zorg dat je onze Ducati legende’s niet mist voor een meet&greet, een handtekening en een fotomoment. Doe en beleef nog veel meer tijdens de 41e Ducati Club Race en ga pas na de laatste race, verzadigd naar huis.

We zien elkaar tijdens de 41e Ducati Club Race op het tt-circuit van Assen!

De laatste nieuwtjes

Boek jouw ticket voor DCR 2021

Kaarten zijn via de voorverkoop verkrijgbaar á € 12,50 via de clubwinkel van Ducati Club Nederland. De voorverkoop loopt tot en met zondag 17 mei 2020.

Daarna zijn de kaarten in het Welcome Centre van het TT-circuit te verkrijgen voor € 15,00.


Een kaartje geeft toegang tot het evenement voor het volledige weekend.
DCN leden en jeugd t/m 15 jaar hebben gratis toegang.